Loading color scheme

Nick van Hattem Zuidhollands kampioen Judo

Tijdens de Zuidhollandse kampioenschappen judo tot 18 jaar in Dordrecht op zaterdag 4 september, heeft Nick van Hattem de gouden medaille weten te bemachtigen bij de heren tot 18 jaar in de categorie tot 55kg.
Zowel in de kwartfinale als de halve finale wist Nick zijn tegenstander d.m.v. een armklem af te laten tikken, waarmee hij beide wedstriijden voortijdig beëindigde.
Ook in de finale kreeg de 15 jarige judoka van Den Edel Gouda NL geen punt tegen en scoorde waza ari (half punt) om vervolgens zijn tegenstander direct in de houdgreep te nemen, waarmee hij de Zuidhollandse titel veilig stelde.
Ruby Vogelzang (16), eveneens van Den Edel Gouda NL, behaalde de zilveren medaille bij de dames tot 18 jaar in de klasse tot 48kg.
Ze won overtuigend in de halve finale (ook al) met een armklem (ippon). In de finale kwam ze helaas al vroeg in de wedstrijd op waza ari achterstand welke ze niet meer om kon buigen.
Beide judoka's hebben zich hiermee geplaatst voor het NK Judo over 2 weken in Den Haag.