Loading color scheme

Twee Wereldkampioenen rijker!
WK Abu Dhabi nov 2019

Aafke van Leeuwen (27) heeft gisteren een unieke prestatie geleverd door voor de derde keer wereldkampioen Fighting Ju Jitsu te worden.
In Abu Dhabi had de als eerst geplaatste Gouwenaar, uitkomend in de klasse -70kg, in de eerste ronde een bye. In de kwartfinale werd gewonnen van Annalena Bauer (DUI). Clarisse Habricot (FRA) werd in de halve finale ook verslagen.
In de finale moest Van Leeuwen, van de Goudse club Den Edel Gouda NL het opnemen tegen Theresa Attenberger (DUI). Een herhaling van de EK finale in Roemenië afgelopen juni. Vanaf de eerste tot de laatste seconde domineerde Van Leeuwen de partij en veroverde daarmee haar derde wereldtitel.

Boy Vogelzang (24) veroverde de Bronzen medaille tijdens dit WK in Abu Dhabi.
In de klasse -77kg bij de heren werd in de eerste ronde gewonnen van een Colombiaan. Ook de tweede ronde, tegen de Europees kampioen Nikitin uit Rusland, werd winnend afgesloten, net als de kwartfinale tegen ....
Oud wereldkampioen Percy Kunsa (FRA) wist De Gouwenaar in de halve finale met 1 punt verschil af te stoppen.
De strijd om het brons werd gewonnen van Manoukian uit Rusland.
Nog drie sporters van Den Edel Gouda NL kwamen in actie.
Chabeli Arenberg Peeters (24), Ecco van der Veer (23) en Donny Donker (25) verloren helaas hun bronzen finale en werden vijfde van de wereld

Liam Rietbroek (17) is ook wereldkampioen Fighting Ju Jitsu geworden. In Abu Dhabi won Liam, in de kwartfinale van Dimitri Ameshkin uit Rusland. Een minuut voor tijd stond de Gouwenaar, uitkomend in de categorie -66 kg bij de heren -18 jaar, nog met 8-0 (!) achter. Alsnog wist hij deze achterstand zeer knap om te buigen tot een 9-8 winst. In de halve finale bleek de pupil van bondscoach Allard Schulenklopper van Den Edel Gouda NL, ook te sterk voor de Sloveen Nejc Zorec die met full IPPON werd verslagen.

In de finale stond Liam een minuut voor tijd op 1 punt voorsprong, toen zijn Russische tegenstander Ivan Bataev voor de tweede maal de fout in ging met een ongecontroleerde techniek. De wereldtitel voor Liam Rietbroek werd daarmee een feit.

Clubgenoot Max Schulenklopper (16) kwam ook in actie bij de heren tot 18 jaar in de categorie  -81kg. Ondanks winst met 12-02 van de latere nummer twee van de Wereld Igor Anikin (RUS) eindigde Max met een 4e plaats net naast het podium.

Met twee kersverse wereldkampioenen, een bronzen plak, een vierde en drie vijfde plaatsen keerde de Goudse sportploeg terug vanuit Abu Dhabi.

Allard Schulenklopper kijkt zeer tevreden terug op zijn eerste WK optreden als bondscoach. Team NL Ju Jitsu behaalde maar liefst vijf wereldtitels, twee keer zilver en zes keer brons.